Поход за семейството
Поход за семейството / БГНЕС
„Походи за семейството” в пет града у нас
97724
„Походи за семейството” в пет града у нас
  • „Походи за семейството” в пет града у нас
Първият по рода си за България национален „Поход за семейството“  се проведе в пет от най-големите градове на страната ни: София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Някои от участниците в шествието в столицата разказват, че не приемат събитието като контра-парад на „София прайд”, а просто подкрепят брака и традиционното семейство, състоящо се от мъж и жена. Според тях всеки има право на избор с кого да бъде, но не е нужно да го натрапва на хората. Други пък споделиха, че категорично не подкрепят създаването на семейства от партньори от един пол.

Поход за семейството
БГНЕС

Корнелия Нинова се обяви против гей-браковете

В София походът започна пред Народното събрание. Шествието премина през площад „Независимост”, булевард „Витоша“ и приключи при Националния дворец на културата. Ивайло Тинчев,  един от организаторите на събитието. Той разказа, че мероприятието е по-скоро празник на брака и традиционното семейство. "Поход за семейството, защото ние искаме да възстановим традицията за подкрепа на семейството, да възстановим вярата на хората, че бракът е добро нещо", каза Тинчев. Той отбеляза, че такова събитие има в Бургас вече пет години.  


„София Прайд“ тази година под надслов „Различни хора, равни права“

Поход за семейството
БГНЕС

Много от хората на събитието бяха заедно с децата си. Иван е един от подкрепящите „Поход за семейството” и неговите каузи за "брака и традиционното семейство, състоящо се от мъж и жена".  Иван коментира и факта, че бракът постепенно е отпаднал от ценностната система на българина. По думите му се дава лош пример на децата. "Всъщност тази свобода, която изглежда на първо време, по-скоро за мен е свободия", казва той.

Поход за семейството
БГНЕС

Светият Синод за „София прайд 2018”: Ако поиска, човек може да се освободи от греха

Добромир Балджийски също беше на шествието заедно със съпругата си и  двете си деца. Той разказа, че не приема събитието като контрапункт на гей парада и смята, че всеки има право на избор с кого да бъде. Според него обаче една от най-важните каузи на „Поход за семейството” е да се раждат повече деца в България. "Аз съм против демонстрацията на това каква ти е сексуалната ориентация, независимо дали става въпрос за хетеросексуален или хомосексуален човек. Но не съм против хомосексуалните хора и тяхната ориентация. Не съм краен човек, но съм против демонстрацията, против това, че някой казва, че е дискриминиран, а той всъщност не е", каза Балджийски.  Според  Добромир дискирминация към еднополовите двойки няма.

Поход за семейството
БГНЕС

Тази година мотото на „София прайд“ е „Различни хора, равни права“. Традиционно мероприятието се провежда пред Паметника на Съветската армия и започна в 16 часа. Очаква се да приключи на същото място около 22 часа.