/ ОП-Пловдив
Забавни графични послания за чистота ще напомнят на жителите на кв. "Кючук" Париж в Пловдив да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си.

Пловдивчани искат всяка неделя през август част от бул. „Марица -Юг“ в града да бъде изцяло пешеходна

Акцията е дело на творческия тандем Goldhorn (Златорог), известен с графити рисунките си в Капана, и на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“. Пред следващия месец предстои изрисуването с послания за чистота на още контейнери в града.

Целта е да бъде променено отношението на хората към отпадъците. През последните два месеца организаторите на инициативата подпомогнаха разделното събиране на опаковките от храна и напитки на няколко публични акции в града, сред които и представянето на т. нар. Траш патрул.

Кметът на Пловдив: Абсолютно безобразие е да не работят климатиците в градския транспорт

Фигури на манекени, облечени с уникални костюми от рециклирани материали, наблюдаваха безмълвно край пейките и дърветата в градинка в центъра на Пловдив дали се пази чисто, а „Траш патрул“-ът следеше кой къде си изхвърля отпадъка.

Доброволците  спираха гражданите и поздравяваха тези, които изхвърлят отпадъците си в кошчетата. Една от целите на инициативата е и да се изясни кой е отговорен за чистотата в града и какво можем да се направи за намаляване на отпадъците.