/ Община Пловдив
Нови подземни контейнери за боклук монтираха на различни улици в Пловдив.

Рисунки върху контейнери за отпадъци приканват жителите на "Кючук Париж" да пазят чисто

"По два са поставени в зоната на площадчето до понеделник пазара, в източната част на ул. „Патриарх Евтимий“ и до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Община Пловдив

Община Пловдив

"Нови подземни кофи за смет има и на ремонтираната ул. „Христо Г. Данов“ и при кръстовището с ул. „Бетовен“. На ул. „Филип Македонски“ до Цар-Симеоновата градина също са поставени два модерни контейнера, а тези дни предстои да се възстанови инфраструктурата и около тях", уточни Стоянов.

Община Пловдив

Община Пловдив

"Тенденцията е техният брой да се увеличава. Освен че са по-дискретни и естетични на вид, те възпрепятстват изваждането и разпиляването на отпадъците", категоричен е Иван Стоянов.

Пловдивчани искат всяка неделя през август част от бул. „Марица-Юг“ в града да бъде изцяло пешеходна

Обслужването на контейнерите се извършва всекидневно по график.
До месец трябва да приключи строителството на поредният обществен паркинг в район „Централен“. До скоро в междублоковото пространство на бул. „6-ти септември“ и улица „Ламартин“ имаше 40 ламаринени гаража, които бяха премахнати от собствениците им. Сега там с бързи темпове се изгражда голям паркинг за 160 автомобила.

Община Пловдив

Община Пловдив

Община Пловдив

"Дейностите по облагородяването на пространството включват още нова канализация, осветление, озеленяване, напоителна система за зелените площи, нови тротоари и трайни настилки", обясниха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, които инспектираха строителните дейност