Дърво се стовари върху пейка с четири деца в Пловдив заради силни пориви на вятъра, съобщиха от общинското предприятие „Паркове и градини“. Момичетата са на възраст между 12 и на 13 години. Приети са в болница с наранявания. Едно от тях е с контузия на гръбначния стълб, а друго с контузия на главата. Децата са оставени за снимки, изследвания и наблюдение в болницата, съобщиха от Спешна помощ.

Инцидентът е станал на улица „Богомил“ в града. Момичетата се стояли на пейка в парка, когато от вятъра дървото е паднало и короната му се е срутила върху тях. 

МВР съветва: Какво да правим при силен вятър 

От пожарната в Пловдив съобщиха, че само за час са получени 10 сигнала за произшествия, причинени от силния вятър - паднали дървета, сухи клони и част от външна мазилка,паднали клони върху паркирани автомобили. Щетите са материални.

Дежурни пожарни и спасителни екипи са изпратени на посочените местопроизшествия. Пожарникарите от Трета районната служба са реагирали и на сигнал за запалени отпадъци на сметище.

Пожарна Пловдив

Сравнително топлото време и силните пориви на вятъра станаха причина за чести излизания на огнеборци от различни служби.