Главният прокурор на Република България Иван Гешев посети Перник, за да се срещне с кмета на Общината Станислав Владимиров.

След акцията в Перник: Оставиха в ареста сина на прокурор

Двамата обсъдиха случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици. Той обясни, че е поел случая лично и, че прокуратурата прави всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Главният прокурор обяви и, че ще направи проверка в пернишкото прокуратура, съобщиха от Общината.

„За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана.
Без помощ от отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви.

Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване“, каза Станислав Владимиров.

Върховната касационна прокуратура започва проверка на структурите на държавното обвинение в Перник. Местните прокурори ще бъдат проверявани заради случая с Васил Михайлов, син на заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, предава БНТ.

Целта на проверката е да се установи дали са прикривани сигнали и мачкани разследвания срещу прокурорския син за побоища в града. Ще бъде проверено още как е работено по всички сигнали срещу Васил Михайлов, които са подавани в полицията в миньорския град.

Припомняме, че от прокуратурата съобщиха, че 18-годишният Васил Михайлов остава в ареста, обвинен за три престъпления, извършени в Перник. Първоначално то бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април е нанесъл телесна повреда на мъж и се е заканил с убийство на жена, като ѝ размахвал нож пред лицето.

Той е обвинен и за това, че на 11 юни е нанесъл телесна повреда на друг мъж. Съдът се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че има обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност, че деянията са извършени по хулигански подбуди и че има реална опасност той да извърши друго престъпление.

Разказите за случаи на побои от прокурорския син в Перник продължават

Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора от Перник, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Кметът на Перник заяви, че е готов да оглави протести, ако насилието в града не бъде спряно.

Заради постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред в Перник стартира специализирана полицейска операция.в Перник беше пребит бивш футболист на „Миньор”. Румен Андонов е със счупена челюст и е настанен в „Пирогов”. Съпругата му твърди, че е нападнат от 18-годишно момче, като по думите ѝ младежът е нападал и други хора в града.

Това е причина в Перник да стартира специализирана полицейска акция. Кметът на Перник призова органите на реда да вземат спешни мерки за безопасността на града и да убедят хората, че са защитени.