/ Маргарита Петрова
Жителите на с. Джерман продължават да стоят твърдо на позицията си, че не искат в землището на тяхното населено място да бъде изграден Центъра за преработка на неопасни отпадъци. За поредна година в деня на Св. Константин и Елена, те организират курбан, и както и предишни години мотото му е „Да спрем безумието на община Дупница да изгради това съоръжение на този терен“ каза председателят на Сдружение „Бъдеще за Джерман“ Борислав Тасков.

Джерманци отново затвориха Е-79 в знак на протест срещу депото за отпадъци

„Седма година ние виждаме, че вразумяване в управляващите от ГЕРБ-Дупница няма. Борим се срещу вятърни мелници“, каза Тасков и допълни, че не стоят със скръстени ръце. Изпратени са писма до европейски и гръцки институции, занимаващи се с екология и водни ресурси, като очакват скоро и отговорите. Освен това е изпратено писмо и до министър- председателя Бойко Борисов.

Само една софийска фирма участва в изготвяне на ПУП за Регионалното депо за отпадъци в Джерман

Борислав Тасков обясни, че ако днес се отиде на терена няма да има запустели и необработваеми земи, има засети декари пшеница. "Тук става въпрос да се спаси българската природа и да се спасят хилядите хора, живеещи в южните квартали на Дупница и южните дупнишки села", коментира Тасков.

Готвят обществена поръчка за първа клетка на депото в Джерман

Той попита й кой би има смелостта да разпореди и кой ще извърши премахването на изградения преди няколко години три метров кръст и параклис на мястото определено за изграждане на Центъра за преработка на неопасни отпадъци.
Дарик- Кюстендил