Схемата, представена от Кристина Сидорова
Схемата, представена от Кристина Сидорова / БСП за България
„За да бъде назначен някой в Габрово, трябва да е член на ГЕРБ. Това е моделът на град, в който с голямо мнозинство печели ГЕРБ“. Това е заявила народният представител от „БСП за България“ Кристина Сидорова на брифинг в Парламента. Тя подчертала, че изнесените факти са в помощ на г-н Борисов и на  ГЕРБ, за да нямат неприятното усещане да осветлят те роднинските назначения в Габрово.

Парламентът реши: Делян Добрев остава депутат

Сидорова представила схема за назначения, според която братът на Томислав Дончев – Момчил Дончев е назначен лично от кмета на Габрово за управител на общинско звено „Озеленяване“.

Елена Йончева: Да изнасяш факти не е мракобесие, ГЕРБ просто очакват покорство

„Управлява бюджет над 1 млн. лв. Назначен е без конкурс и ясни критерии, на които трябва да отговаря. Братът на бившия народен представител Цветомир Михов от година и половина не работи в габровската болница, но това не му пречи да е част от Съвета на директорите и на тази си длъжност да получава заплата от няколко хиляди лева. „Кръстниците на кмета на Габрово са съответно: Мария Недева - председател на ОИК и РИК в Габрово, Момчил Недев - юрисконсулт на НЗОК и на големи европейски проекти, които изпълнява община Габрово. И двамата са назначени лично от Таня Христова, без конкурс“, заявила Кристина Сидорова.

Тя подчертала, че фирмата на Цветомир Михов изпълнява обществени поръчки за поддръжка на автопарка на Общински пътнически транспорт – Габрово.

„Областен управител на Габрово е съученичка на жена му. Нейният съпруг пък е зам.-директор в МВР. Едно семейство управлява областните структури в Габрово“, коментирала народният представител от левицата.