Делян Добрев
Делян Добрев / БГНЕС
Депутатите отхвърлиха оставката на народния представител Делян Добрев. Добрев депозира вчера оставката си заради скандала "Кумгейт" в Хасково. 

Малко след като пленарната зала не прие оставката му, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че не си е променил мнението и ще говори отново с колегите си. "Колегите ме поставиха в много тежка ситуация, благодаря им за подкрепата. Те не приеха този мой личен акт. От тук нататък бих могъл да я внеса втори път оставката, но няма да го направя преди да говоря с тях и се убедя, че резултатът от гласуването ще е различен. В противен случай ще загубим още един пленарен ден", обясни Добрев. И допълни, че това е било негово лично решение, но колегите му са заявили че не са съгласни да се разделят с него, защото са отбор.

Делян Добрев: Ще съдя Елена Йончева

В пленарната зала дебатите за и против оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев започнаха със скандали. Цялата парламентарна група на Бойко Борисов застана в подкрепа на Добрев, а народният представител Спас Гърневски лично го помоли да си оттегли оставката. След думите си от парламентарната трибуна Гърневски отиде и прегърна Добрев.

Скандали в парламента заради оставката на Делян Добрев

"Защо атакуват Хасково, защо атакуват Делян Добрев? Защото Делян Добрев е един достоен български политик и парламентарист, на местно ниво Делян Добрев сплотявайки организацията в Хасково разгроми комунистическата партия в област Хасково", каза Гърневски. И се обърна към Добрев с думите: "Моля те да не се хващаш на тези ниски комунистически уловки и номера".

От опозицията също взеха участие в дебата. Депутатът от БСП Славчо Велков коментира от трибуната, че не би искал да е в положението на Делян Добрев. "Г-н Добрев е млад човек, аз му съчувствам в положението, в което се намира, но той заяви, че ще подаде оставка".

Добрев депозира оставката си, БСП с нови обвинения

Депутатът Делян Добрев благодари на всички за подкрепата в последните дни и обвини колежката си Елена Йончева, че е негов палач:

"Получих голяма подкрепа последните 3 дни и съм изключително благодарен. Благодаря на всички за тази безпрецедентна подкрепа за един обикновен политик като мен в България. Г-жо Йончева, аз ще запомня политиката с всичко, което съм свършил през тези години. А вие ще се запомните, като мой палач и убиец в политиката", категоричен бе Добрев. И се обърна към нея с думите, че първото нещо, което ще направи е да си потърси правата в съда за всичко, което тя му е причинила.

Борисов: Морално е кметът на Хасково да си подаде оставката

Лидерът на Воля Веселин Марешки обвини колегите си в пленарната зала, че този дебат е един театър и помоли сцената да бъде прекратена:

"Ние от политическа партия "Воля" не можем да си позволим да ни вкарвате в този театър. Театърът обаче не го правим ние, театърът го правите вие - ние сме публика, както и целият български народ", коментира Марешки.