Делян Добрев
Делян Добрев / БГНЕС
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев депозира оставката си в деловодството на Народното събрание. Това обяви той на извънредна среща с медиите, на която отрече за пореден път обвиненията на БСП, че е назначил свои братовчеди и кумове на ключови постове в община Хасково. Междувременно от левицата извадиха нови скандали разкрития за роднински връзки и назначения, но този път в сектор енергетика.

Елена Йончева: Даваме "Кумгейт" на прокурор

"Благодаря на всички структури на ГЕРБ, благодаря на всички работодателски организации, благодаря на всички общественици, благодаря на всички, които създадоха Фейсбук групи в моя подкрепа. Това е оценка за моята работа, не е Йончева тази, която ще оценява моята работа. Не е Йончева тази, която ще ми пише 6 или 2. Това са хората и аз мисля, че те дадоха една много ясна оценка за моята работа, за което им благодаря, това мен също много ме радва", допълни Добрев.

Делян Добрев: Ще съдя Елена Йончева

От БСП продължиха темата с назначенията, свързани с депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Този път става въпрос за такива в държавното дружество "Булгартрансгаз". Депутатът от БСП Иван Иванов обясни, че там са направени назначения на близки хора на Делян Добрев и местни кадри на ГЕРБ от Хасково и Димитровград.

"За съжаление там нещата не приключват само до роднини и кумове. Има и други, които участват в управлението "Булгартрансгаз" - едно изключително важно държавно дружество, което определя до голяма степен енергийната политика на държавата. Тук отново остава отворен въпросът докъде се простират пипалата на този октопод, който е заложен още в основните си в Хасково", каза Иванов.

Разпали ли "Кумгейт" нова война между ГЕРБ и БСП?

От БСП отново повториха, че застават зад Елена Йончева, от която тръгна скандалът в Хасково. Освен това социалистите щели да проверят има ли такива схеми и в Каварна, каквито обвинения дойдоха от бившия кмет Цонко Цонев. От ГЕРБ отговориха на вражеския огън.

Проф. Галунов: Скандалът Добрев-Йончева е „опит за политически завой“

"Къде работи съпругът на г-жа Корнелия Нинова? Вярно ли е, че работи в "Лукойл"? На каква позиция е съпругът на г-жа Корнелия Нинова в "Лукойл"? Каква заплата получава? В конфликт на интереси ли е г-жа Корнелия Нинова, чийто съпруг работи в "Лукойл", а тя като народен представител гласува закони за горива, пазари, икономика. Спонсорирала ли е "Лукойл" кампания на г-жа Корнелия Нинова и на БСП? Редно е, когато започнем да говорим по този начин - да получим и ние съответните отговори", бе категорична Цвета Караянчева.

Очаква се утре скандалите между ГЕРБ и БСП да продължат в пленарната зала.