/ БГНЕС, архив
Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев публикува гневен пост в социалната мрежа. След като стана ясно, че Делян Добрев се оттегля от всички заемани от него постове заради скандала с "Кумгейт" в Хасково, Цонев пусна списък с роднински назначения на кметицата на Каварна.
 
Делян Добрев се оттегля от всички заемани постове

"Днес един достоен човек си подаде оставка в ефира на БТВ - това беше Делян Добрев. Искам да представя на вниманието на госпожа Елена Йончева поведението на госпожа Нина Ставрева, кмет на Община Каварна и нейна съпартийка", написа в профила си във Facebook дългогодишният кмет на Каварна.
 


В списъка Цонко Цонев изброява имена на роднини на настоящата кметица, кадър на БСП, които са поели ключови позиции:
 
ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование

"Председател на БСП Каварна и на бюджетната ни комисия в общинския съвет стана втората й братовчедка - Виктория Керчева, другият втори братовчед - Ивайло Керчев, изненадващо стана технически ръководител във фирма "Титан", която почиства Каварна.
 
Същият подписва протоколи за почистване, които се разплащат от братовчедката.
 
Брат й Ивайло Иванов, това лято при 40-градусови жеги извърши озеленяване на два обекта та изходите на Каварна, факт, видян от стотици каварненци.
 
Йончева: Близки до Делян Добрев са назначавани на ключови позиции в община Хасково

Шофьорът й, изпълняващ и други функции освен служебните, заедно с нейният съпруг заплашваха журналистка от вестник "168 часа".
 
Назначи за зам.-кмет Ивелина Илиева от ГЕРБ Добрич, изключителна близка до Живко Мартинов-Суджука, която сега е безработна, защото беше сменена и като зам.-областен управител.
 
И още много "геройства", които съм описвал през последните две години", изброява в поста си Цонев.
 
Проговори бившият депутат Живко Мартинов, обвиняем по "Суджукгейт"

"Последното геройство е, че Вашата съпартийка ще въвежда и квестори за сесиите на Общински съвет Каварна, защото екип на Канал 3 си позволи да заснеме последната ни сесия. Има и още, и още, и още", допълва той.
 
"Явно другарката Ставрева често си пие кафето със Суджук, но, щом е за ваш кадър -може!", пише в заключение бившият градоначалник.