"Зетят на Делян Добрев, който е председател на Комисията по бюджет и финанси в община Хасково, е акционер в повече от 40 фирми. През тях преминават обществени поръчки за над 100 милиона лева, според разследване на журналисти". Това заяви Елена Йончева прeд NOVA. Тя посочи, че става дума за половината от санирането на блоковете, ремонт и изграждане на пътища и други.  

ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково, бил разочарование

По думите й, роднини и близки на депутата от ГЕРБ са били назначени на висши позиции в община Хасково.  "Суджукгейт" е детска приказка в сравнение с това", допълни Йончева, която също е депутат от Хасково.

Самият народен представител от ГЕРБ Делян Добрев категорично отрече нападките. Той определи твърденията на Йончева като лъжи. "Госпожа Йончева изказва купища лъжи. За голяма част от тях вероятно ще имаме основание аз и засегнатите хора да я съдим. Оказа се, че тя е много слаб журналист. Аз зет нямам. Човекът, за когото говорите, се казва Даниел Гаргов и е съпруг на моя брагтовчедка. Създава се един изкуствен скандал", уточни той.

Хасковски зам.-кметове хвърлят оставки

На въпрос на Йончева дали хора са назначавани по негово искане в общината, Добрев отговори: "Вижте, зам.-кметовете са назначени по мое искане. Да, аз съм настоявал. Не само, че съм настоявал, но те участваха в цялата предизборна кампания. Това са най-подготвените хора за тези места", каза Добрев. Той описа някои от хората като "дриймтийма на Община Хасково" и подчерта, че сега те си тръгват.

Добрев изтъкна, че въпросните хора отишли на работа в общината за три-четири пъти по-ниски заплати, за да се свърши работа. "И работата сме я свършили. За съжаление, кметът го вербуваха БСП с бентлита, с джипове и така нататък. Той вече се командва от друг център, който е извън община Хасково и това е цялата ситуация", коментира още депутатът, който е и координатор на ГЕРБ за Хасковско.
 
Какво още казаха в тв ефира депутатите Елена Йончева и Делян Добрев вижте във видеото

Според хасковския кмет ГЕРБ били анонимници, но той им отговаря

Твърденията на Йончева идват, след като в последните дни ГЕРБ се отрече от кмета Добри Беливанов и оттегли подкрепата си от него.

Делян Добрев: Не сме анонимници, постъпваме принципно и честно

Партията го обвини, че не спазва обещанията си, не работи в интерес на гражданите и оставката му беше поискана публично.

Кметът Беливанов удължи екзотичната си екскурзия

Междувременно градоначалникът е на екскурзия в чужбина.
nova.bg