Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев / БГНЕС, архив
Делян Добрев: Не сме анонимници, постъпваме принципно и честно
94684
Делян Добрев: Не сме анонимници, постъпваме принципно и честно
  • Делян Добрев: Не сме анонимници, постъпваме принципно и честно
Не сме вземали все още решение дали да бъде искана оставката на кмета Добри Беливанов, но и това е доброволен акт на всеки, от който личи неговият морал. Аз смятам, че ние постъпваме принципно и честно, казваме какви са проблемите, заявяваме нашето отношение към тях. Много е жалко, че това се случва, но аз самият ще продължа да помагам на града, както съм го правил винаги. Дано нещата продължат да се развиват в правилната посока, за което за съжаление съм песимист. Така народният представител и областен координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев коментира размяната на позиции в медиите с кмета Добри Беливанов.

Не приемаме определението в писмената позиция на кмета Беливанов, че сме анонимници, защото и общинските съветници и общинското ръководство на ГЕРБ сме застанали с имената си. Имаме самопровъзгласяне за мажоритарно избран кмет, защото той не е мажоритарно избран, а е издигнат от ГЕРБ, като преди това два пъти се е явявал на избори и ги е губил, каза още той.

Делян Добрев определи писмената позиция на кмета Добри Беливанов, разпространена днес, като „много добър отчет за свършеното от ГЕРБ, от общинските съветници и заместник-кметовете в последните две години.“ „Много добър отчет наистина, за съжаление, единственият принос към свършеното от общината в последните 2 години на Добри Беливанов- нещо, което самият той е инициирал, което самият той е постигнал, е поставянето на „златния светофар“ до театъра, който струва на общината 60 000 лв. и закупуването на един багер“, посочи Добрев.

„Съгласен съм с констатацията, че тези разговори не трябва да се водят през медиите, за съжаление обаче, доколкото разбрах, кметът Беливанов е на луксозна екскурзия в Италия и във Франция, на която го води един местен, добре познат бизнесмен. Надявам се като се върне от екскурзията си да приеме моята покана за дебат за развитието на общината“, коментира Делян Добрев.

Делян Добрев коментира и обявените днес оставки от заместник-кметовете Милена Трендафилова и Евгени Консулов.  Много е жалко, че общината ще загуби такива експерти, но за съжаление явно те не могат да продължат да работят в такава обстановка, в която им се пречи постоянно, каза той. Чуйте го в приложения файл.