кметство
кметство / Дарик радио, Архив
Уволненият и след това възстановен на работа секретар на община Хасково Биляна Димитрова е отказала да се върне на поста. Така че от днес общинската администрация в Хасково е без секретар. Въпреки че, в самата администрация не бяха особено наясно имат или нямат секретар.

Преди седмица кметът Беливанов уволни секретаря Биляна Димитрова, няколко дни по-късно обаче той отмени заповедта си. Междувременно от общината обявиха и конкурс за длъжността секретар на администрацията.  Минималните изисквания за кандидатите са да имат висше образование, магистър, 5-годишен професионален опит в областта на публичната администрация, или придобит II младши ранг. Дори и да беше останала на поста Биляна Димитрова нямаше да отговаря на горепосочените изисквания.

След уволнението на Димитрова във форумите веднага се появиха две нови имена спрягани за нейния пост. Едното е на Мехмед Атаман. Пред Дарик радио той категорично заяви, че няма да подава документи за обявения конкурс за секретар на общината. Другото име, което се спряга за поста е това на Кадир Исов. Пред Дарик радио и той категорично отрече тези слухове. „Няма да подавам документи за конкурса. Нямам амбиции и желания да ставам секретар на община Хасково и никога не е ставало дума за това”, заяви Исов.

Междувременно стана ясно, че кметът Добри Беливанов пак е излязъл в отпуск. Този път за два дни. Длъжността му временно ще изпълнява зам.-кметът Евгени Консулов.