Цветомир Михов
Цветомир Михов / ПП ГЕРБ
Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов обяви, че твърдо застава зад Делян Добрев

Областното и общинско ръководство на ГЕРБ-Габрово излязоха с позиция в подкрепа на Делян Добрев. Те считат, че действията на Делян Добрев за разграничаване от кмета, чието издигане е подкрепил, са достойни предвид констатираното отклоняване от предизборните ангажименти, а последвалите действия срещу Добрев са компроматна война на опозицията.

Делян Добрев: Ще съдя Елена Йончева

„По-достойно от това политик публично да признае и коригира своя грешка няма. Не е добър знак, ако човек бъде изваден от политиката, защото е постъпил правилно и достойно. Благодарим на Делян Добрев, че направи това, което, убедени сме, много колеги не са се решавали, когато са търпели разочарования от хора, издигнати от партийните структури на ГЕРБ на изборни позиции. Призоваваме го да преосмисли решението си и да оттегли оставката си. Вярваме, че ръководството на ГЕРБ няма да приеме оставката на Делян Добрев, защото това би създало усещане у хората за отсъствие на възможности за защита на населението от кметски безобразия“, гласи позицията на областното и общинско ръководство на ГЕРБ-Габрово.

Елена Йончева: Даваме "Кумгейт" на прокурор

Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов обяви, че твърдо застава зад Делян Добрев.

„Всички познаваме добре смазаната машина на опозицията за компрометиране на личности, но е крайно време да спрем да се съобразяваме с нея, независимо че цената може да е публичен скандал. Трябва да спрем да се поддаваме на старите комунистически практики за изваждане на съвестни хора от политиката. Аз вярвам в интуицията и интелекта на българския народ и съм убеден, че той също би подкрепил Делян Добрев“, коментира Цветомир Михов.

Народният представител от ГЕРБ-Габрово Николай Сираков също подкрепи Делян Добрев. В личния си профил във Facebook той написа: „Оставката на Делян Добрев е достойна, но не решава проблемите, а легитимира вредните за България методи за преминаване от опозиция в управление, защото после с тези методи ще ни управлява сегашната опозиция. Деляне, продължавай смело напред!“

Делян Добрев се оттегля от всички заемани постове