/ Снимка: личен архив
Млади таланти представят книгата си „Моето писмо към България“ тази неделя в Бургас
Искате ли да разберете какво мислят за своята страна подрастващите българи? Какви са мечтите, страховете, желанията и стремежите им? Заповядайте на Годишния празник на таланта, организиран за девети път от Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Нургюл Салимова вече е Гросмайстор при жените

На 19 май, от 17:00 часа в хотел „Приморец“ ще бъдат официално наградени финалистите от V-тия национален литературен конкурс на тема „Моето писмо към България“, организиран от Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Нургюл Салимова стана гросмайстор за жени и мъже на първенство в Хърватия

Най-добрите двадесет и осем разказа и есета са включени в книгата „Моето писмо към България“ и ще бъдат представени за първи път пред широката аудитория същата вечер.

Идеята за създаването на книгата сборник е на екипа на  Фондацията и нашумелия български съвременен автор Радослав Гизгиджиев. С темата „Моето писмо към България“ те провокират младите хора, за да разберат повече за отношението им към родината и за посланието, което искат да изпратят младите автори до българския народ.Организаторите са убедени, че едно от най-правилните огледала, в които можем да се огледаме като общество, са младите хора на България и искат техния глас да бъде чут.

15-годишна българка на първо място по шах в света

В навечерието на празника Фондацията традиционно ще отличи и награди и най-успешните, даровити български деца с програмата си „Награди, стипендии и отличия“. Своите медали ще получат и финалистите от V-тата областна олимпиада по информатика и информационни технологии, създадена и реализирана отново от организаторите.

Гостите ще имат възможността да се насладят и на прекрасната годишна изложба „Багри и шевици“ на младите художници от Център за млади таланти, чието дело е и корицата на книгата „Моето писмо към България“.

Сборникът с разкази и есета на младите литературни таланти може да бъде закупен от края на май онлайн или в книжарниците в страната.