/ Община Бургас
От 7 юли започна третата общинска здравно-информационна кампания за превенция на слънчевите изгаряния „Слънце, здравей!“ в Бургас. Тази година кампанията е с фокус – промотиране слънцезащитата сред различни възрастови групи, съобщават от Общината в града.

Децата от лятната общинска занималня също се включиха в специално обособената зона с арт ателиета в района на Моста, която е предвидена за малчуганите. Там се проведоха безплатни консултации относно дерматологичните грижи през летния сезон, придружени със забавни игри за малките граждани на Бургас.

Кампанията, която се организира от Община Бургас, съвместно с партньорски организации, ще продължи на различни информационни точки и през следващите летни дни.

Експертите призовават хората да се забавляват под слънцето, но с отговорност към себе си и да не забравят да ползват фотозащитен крем, да носят слънчеви очила, шапки и дрехи, изработени от естествени тъкани и светъл цвят и да прекарват времето от 12.00 до 16.00 часа на закрито или сенчесто място с приемане на достатъчно количество вода.