/ iStock/Getty Images
На 8 юли, от 18.00, часа пред хотел „България“ в Бургас ще се проведе флашмоб в подкрепа на хората, живеещи с редки заболявания, съобщават от Общината в града.

От 7 до 10 юли морският град е домакин на Летния обучителен лагер с флашмоб за хора, засегнати от редки заболявания, организиран от Българска Хънтингтън Асоциация /БХА/.

Събитието е достъпно за хора с различни видове редки неврологични заболявания, които търсят да научат повече за наличните за психично и физическо справяне ресурси в страната.

Освен информативни дейности, участниците в лагера ще могат да се възползват още от различни форми на терапия и рехабилитация и индивидуални консултации със специалисти в областта.

Екипът на БХА кани всички засегнати от рядко заболяване хора в района, да вземат участие в лагера и да се възползват от възможността да получат безплатна подкрепа и информация, които да улеснят тяхното ежедневие.

Всички желаещи могат да покажат своята подкрепа към живеещите с редки болести семейства, като се включат във флашмоб на площадa пред хотела и в символичния поход след това до Морската градина.

Семействата, засегнати от различни редки болести имат възможност да се възползват и от достъп до широката гама от информация, включително и правни въпроси, на номер 0700 30 097, който беше разкрит като Информационна телефонна линия за редки болести през месец май тази година.