/ iStock/Getty Images
Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в града е все още голямо
От 1 април в Бургас отпада изискването за носене на предпазни маски на открито. Тогава отпада и въведеният вечерен час за учениците, ненавършили 18 години.

Нови строги мерки в Бургас: Вечерен час за непълнолетните и маски на открито

Всички останали мерки срещу COVID-19, описани в последната заповед на министъра на здравеопазването, остават в сила на територията на общината. Това съобщиха от Областния щаб за борба с коронавируса.

От 5 април всички детски градини на територията на община Бургас ще бъдат отворени. Призивът на Общинския щаб за борба с епидемията е тези родители, които имат възможност, да осигурят грижи за децата си в домашни условия, за да се ограничат контактите и струпванията на хора.

Какво показа проверката в затвора в Бургас по сигнал за огнище на COVID-19

Заради все още усложнената епидемична обстановка, в Бургас ще бъдат направени някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването.
Пенсионерските клубове остават затворени за посещение, в дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.

Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е все още голямо. На денонощие на спешните телефони се получават между 180 и 200 повиквания.

Проверка в затвора в Бургас заради сигнал за огнище на COVID-19 (ВИДЕО)

Към настоящия момент все още има свободна леглова база в медицинските заведения, но при увеличаване броя на заболелите от коронавирус, Регионалната здравна инспекция в Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на допълнителен брой легла в болниците в областта.

Призивът на медиците е хората да търсят Спешна помощ само при необходимост, за да не се натоварва излишно свободния ресурс от спешни екипи. По искане на болниците, Община Бургас е поръчала доставянето на машини за кислородтно обдишване, които ще бъдат разпределени между лечебните заведения.