/ iStock/Getty Images
Болните се насочват към други лечебни заведения
Заради усложнената епидемична обстановка в Бургаска област кардиологията на УМБАЛ- Бургас временно спира да приема пациенти. Кардиологичното отделение ще се трансформира в такова за лечение на коронавирус Това е разпоредено със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в града. Информацията е на пресцентъра на УМБАЛ.

Кардиологично болните ще бъдат насочвани към три други лечебни заведения, поддържащи такива отделения. Заповедта е изпратена до болниците и до екипите в линейките на Спешна медицинска помощ.

За да се осигури лечението на болни с COVID-19, в УМБАЛ-Бургас се разкриват още 33 легла, тъй като досегашните 185 вече не са достатъчни. Целият терапевтичен корпус на болницата е определен за лечение на ковид. Реанимационните легла остават 12.

Нови строги мерки в Бургас: Вечерен час за непълнолетните и маски на открито

От началото на пандемията до този момент УМБАЛ-Бургас не спря дейността на нито едно звено, което приема спешни пациенти. Отделенията, които станаха ковид, продължиха дейността си на други места, с двойни екипи и полагане на огромно количество извънреден труд от страна на лекари и сестри.

Поддържането на двойни екипи обаче не е възможно оттук нататък, затова общинският и областен щаб взеха решение за временно насочване на нуждаещи се от прием кардиологични пациенти към други болници, каза директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийзки. Той обясни, че работата на Отделението по кардиология в УМБАЛ-Бургас ще бъде възстановена в първия възможен за това момент.