Димитър Николов
Димитър Николов / Снимка: Община Бургас
Болниците поемат пациенти и от съседни области, заяви кметът на Бургас
Ситуацията в Бургас все още е сериозна, тъй като болниците поемат пациенти не само от града, но и от целия регион, както и от съседни области. Леглата в COVID-отделенията в болниците в Бургас се заемат бързо, в момента се прави реорганизация, за да се открият нови легла за ковид пациенти. Това каза кметът Димитър Николов, цитиран от БТА.

Управителите на болниците в Бургас са в непрестанна комуникация и проявяват изключителна солидарност, така че да осъществяват взаимопомощ помежду си.

Целта е да не остане необгрижен пациент, независимо от заболяването му. На места, където определени отделения се преструктурират в ковид-сектори, пациентите се пренасочват към други болници, които ще ги поемат, уточни кметът.

Кардиологията на УМБАЛ-Бургас става COVID-отделение

"Предавам и молбата на екипите на Спешна помощ. А тя е: "Моля ви, доверявайте се на преценката на медицинските лица от линейките, както и на колегите им от триажите. Те най-добре знаят дали един пациент се нуждае от хоспитализация или е за домашно лечение", заяви Николов. Той информира, че от направените проверки към момента за спазването на последните наложени по-строги мерки в Бургас са констатирани минимални нарушения и по отношение на носенето на маски, и по отношение спазването на вечерния час.

"Въпреки, че ограниченията в Бургас са едни от най-строгите, искам да благодаря на тези, които проявяват разбиране и се съобразяват с тях. Така всички помагаме на здравните заведения и на медицинските лица, които преживяват изключително тежки дни", добави кметът.
БТА