За втори път паметникът на съветската армия в центъра на Бургас осъмна изцапан с червена боя.

БГНЕС

Още със започването на военните действия в Украйна ръцете на изобразените на Альошата руски воини бяха изцапани с червена боя, а два дни по-късно от местната администрация все пак решиха да почистят паметника.

БГНЕС

Пред монумента два пъти в седмицата се събират украинци, за да протестират срещу войната. От общината в Бургас заявиха, че камерите на площада не са насочени директно към паметника, но след като зачестиха вандалските прояви ще се мисли и за директно видеонаблюдение.

Бургаският Альоша осъмна с надписи срещу Путин (ВИДЕО)

Коментарите на бургазлии за вандалската проява са разнопосочни. Пред паметника срещаме рускинята Александра, която е от Москва, но от две години живее в Бургас. „Мисля, че това не е хубаво, защото това е паметник на културата и в момента няма значение кога е поставен този паметник.

БГНЕС

Политическата ситуация не е хубава в момента, но това не е повод”, коментира Александра. „Паметниците не трябва да се цапат, но пък те заслужават! Руснаците не бива да правят така.

Как една държава ще нападне друга суверенна държава! Това е абсолютна агресия, така че оправдавам възмущението на хората", коментира жена от Бургас.
БТА