/ netinfo
Камерите никак не ги плашат

Община Бургас публикува поредни два клипа от рубриката "Вандали в действие". На тях ще видите един и същи ученик в ранна тийнейджърска възраст, който изпитва необяснима омраза към асансьорите на пасарелката при кръговото кръстовище до хотел "Мираж", съобщават от община Бургас. 

Арт или вандалщина?! Щрак, Марийке, на портрет...

В разстояние на една седмица той вилнее там два пъти, нанасяйки щети за около 200 лева - единият път със силен ритник е повредена електрониката и механиката на асансьорната врата, а вторият път агресията е насочена към вътрешната камера.


Посегателствата върху обновени или ремонтирани елементи на инфраструктурата в Бургас са чести. Когато в края на годината щетите се сумират, се оказва, че възстановяването им струва стотици хиляди левове.

Общината с рубрика "Вандали в действие": Ще показва във видеоканалите как младежи рушат

С неизмеримо по-голяма стойност са предизвиканите от вандалските актове предпоставки за инциденти с наранявания и дори заплаха за живота на гражданите. Различното в сравнение с предишни години е това, че Община Бургас има вече стотици "очи" /камери/ из целия град, припомнят от администрацията.