/ Община Бургас
Община Бургас публикува пореден клип от рубриката "Вандали в действие". Този път мястото е обновено междублоково пространство на к-с "Възраждане". В главната роля са момчета в ранна тийнейджърска възраст, които подреждат парковата мебел в "арт инсталация".

5 млн. лв. от общината за видеонаблюдение в Бургас

Ако изгледате видеото до края, ще видите, че единствената цел на занятието е извършителите да си направят с мобилните телефони "героична" снимка на върха на конструкцията. Някои хора биха казали, че прегрешението на момчетата не е толкова голямо. Но дали щяхме да мислим така, ако "арт инсталацията" се беше срутила върху малко дете или домашен любимец?

инсталация
netinfo

Посегателствата върху обновени или ремонтирани елементи на инфраструктурата в Бургас са чести. Когато в края на годината щетите се сумират, се оказва, че възстановяването им струва стотици хиляди левове.
 
 

С неизмеримо по-голяма стойност са предизвиканите от вандалските актове предпоставки за инциденти с наранявания и дори заплаха за живота на гражданите. Различното в сравнение с предишни години е това, че Община Бургас има вече стотици камери из целия град.