Салма Хайек
Салма Хайек / БГНЕС
Актьорите ще трябва да направят жертви и да намалят хонорарите си, ако се обявяват за равно заплащане на актрисите и актьорите в киното, заяви Салма Хайек след призива на 82 жени в областта на киното да се води борба срещу дискриминацията в седмото изкуство, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Салма Хайек - когато годините са само някакво число (СНИМКИ)

За да се изравни заплащането на актьори и актриси, трябва да вземат мерки не само продуцентите, а и актьорите, поясни мексиканската актриса в рамките на кинофестивала в Кан. Тя бе сред 82-те жени, обявили се за равенство в заплащането в киното.
 
Cannes female protest

82 women walked this year's Cannes red carpet in protest, calling for gender equality in the film industry.

Публикувахте от Mashable в 14 май 2018 г.


Акция в Кан: Жени поискаха всички стъпала в киноиндустрията да са достъпни и за тях

"Време е да се прояви по-голяма щедрост към актрисите“, отбеляза Салма Хайек в рамките на инициативата "Жени в киното", лансирана през 2015 г. от групировката Kering. „В случай че даден филм е с бюджет 10 милиона долара, актьорът, на когото е поверена главна роля, трябва да си даде сметка, че няма да може да се постигне равенство в заплащането, ако настоява да получи 9,7 милиона долара хонорар".

Салма Хайек
Салма Хайек БГНЕС

Салма Хайек: Не може цял живот да играеш секси мацка

Актрисата напомни за скандала, свързан с обвиненията в сексуален тормоз и сексуално насилие срещу влиятелния продуцент Харви Уайнстийн, който бе чест гост на предишни издания на феста в Кан.
Салма Хайек: В продължение на години Уайнстийн беше моето чудовище

Хайек също го обвини в сексуален тормоз по време на снимките на филма "Фрида", излязъл по екраните през 2003 г. Продуцентът няколко пъти ѝ предложил да вземе душ заедно с него, да прави секс с него и да се съблече гола пред него. Уайнстийн отхвърли всички обвинения.

Салма Хайек
БГНЕС

Идва ли краят на холивудските прослушвания в хотелски стаи?

Ще бъда мразена за това, че го казах. Надявам се да мога си намеря друга работа”, пошегува се звездата от "Десперадо".

Салма Хайек
БГНЕС

Салма Хайек, председателят на журито на фестивала в Кан Кейт Бланшет и още 80 дами поискаха равно заплащане за жените в кино индустрията. Това бе безпрецедентна и изцяло женска акция на фестивала в курорта на Френската Ривиера. Участничките в нея изкачиха прочутите стъпала в Кан, давайки символично израз на желанието си за еднакви възможности с мъжете.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА, БГНЕС