/ Gulliver/Getty Images
Япония разкри как ще се казва периодът на управление на следващия император, съобщи Би Би Си. Новата имперска ера, която започва на 1 май, ще носи името Рейва, което означава ред и хармония.

Започнаха церемониите преди абдикацията на император Акихито (ВИДЕО)

Настоящият период, Хейсей, започна през 1989 г., когато на престола се качи сегашният император и ще приключи с абдикацията му на 30 април. С решението да се откаже от престола, император Акихито стана първият абдикирал от повече от два века.

Управлението на всеки японски император се отбелязва с нов период, което се използва паралелно със западния календар, за следене на времето и записване на историята.

Името на ерата се дава с идеята да предопредели развитието и духа на следващите десетилетия и повечето японци го смятат за важно.

Японският император отбелязва 30 години от възкачването си на престола (СНИМКИ)

То се отбелязва на монетите, на първите страници на вестниците и на официалните документи.

В края на 2017 г. император Акихито обяви, че ще слезе от трона през април 2019 г. поради напреднала възраст и ще предаде престола на сина си, принц Нарухито.

Името Рейва беше обявено след седмици на спекулации и тайни дискусии в правителството. Изборът е бил направен измежду няколко предложения, изготвени от учени и експерти.
БГНЕС