Белгийският премиер Шарл Мишел връчи днес на британския си колега Тереза Мей необичаен подарък преди началото на срещата на върха на ЕС в Брюксел. Часове преди мача между Белгия и Англия на Световното първенство по футбол Мей получи... фланелка на белгийския отбор, предаде ДПА.
 

БГНЕС

БГНЕС


24 юни: Реакции след срещата за миграцията в Брюксел (СНИМКИ)

Медиите регистрираха как двамата премиери се смеят, докато Мишел вади фланелка с номер 10 на капитана на Белгия Еден Азар. Мей се вглежда и сякаш размахва заканително пръст, преди да благодари на колегата си с прегръдка и целувки по двете бузи.
 

БГНЕС

БГНЕС


България няма да приема обратно мигранти, преминали през страната ни (ВИДЕО)

Докато двата отбора играят тази вечер, Тереза Мей ще информира партньорите си от ЕС за подготовката за Брекзита. Това става на фона на предупреждения, че няма напредък в преговорите, които трябва да осигурят плавно излизане на Обединеното кралство от блока през март догодина.
 

Тереза Мей Шарл Мишел
БГНЕС


Макрон подкрепя финансови санкции срещу страни, отхвърлящи мигрантите

Освен това Мишел подари на Жан-Клод Юнкер шалче на "Червените дяволи". Председателят на Европейската комисия бе забелязан да носи на врата си това шалче, преди да го предаде на ирландския премиер Лео Варадкар.
 

БГНЕС

Стинг заклейми лидерите като „страхливци“ за мигрантската криза

В центъра на вниманието на двудневната среща на върха на ЕС в белгийската столица ще бъде миграцията - тема, която внася разногласия в съюза, отбелязва ДПА.
 

БГНЕС

БГНЕС

БТА