/ БГНЕС, архив
Британският певец и актьор Стинг нарече световните лидери „полумъже и страхливци“ за тяхната неспособност да се справят с мигрантската криза.
 
Германският канцлер Ангела Меркел вече отхвърли очакванията за пробив в набързо организираните преговори между лидери на Европейския съюз (ЕС) в неделя за миграционните спорове, разделящи Европа и заплашвайки нейното собствено правителство.
 
Подложена на натиск заради мигрантите, Меркел се опитва да спаси Шенген

Австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе заяви в събота, че очаква верижна реакция в целия ЕС, ако Германия затвори границите си за бежанци. Политиките за миграция в САЩ също бяха в центъра на вниманието. "Благодаря на Бога за Гърция, защото вие показахте пътя", каза Стинг на събитие на „Амнести интернешънъл“ в Атина.
 


"Вие показахте какво да бъде отношението към бежанците, докато други хора строят стени. Когато децата се вземат от майките си и се поставят в клетките, вие действате с милосърдие, щедрост и здрав разум", каза той.  "Тъй като нашите т.нар. лидери, тъжен парад на полумъже, страхливци, не са намерили решение. Още веднъж Гърция ни показа как да бъдем цивилизовани", допълни още певецът. 

Макрон подкрепя финансови санкции срещу страни, отхвърлящи мигрантите
 
Близо един милион бежанци преминаха и получиха подкрепа от Гърция през 2015 г., когато страната се занимаваше със собствената си финансова криза.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в сряда изостави политиката за разделяне на децата мигранти от техните родители на границата между САЩ и Мексико, след като снимки на младежи в клетки предизвикаха възмущение у дома и в чужбина.
БТА