/ БГНЕС
Управляващата дясна партия "Ликуд" на израелския премиер Бенямин Нетаняху изглежда с изравнени позиции с основния си центристки съперник след днешните парламентарни избори. Това показват данните от няколко екзитпола, предаде Ройтерс.

В Израел избират нов парламент (ВИДЕО)

Израелските екзитполове показват доста противоречиви резултати, които са твърде близки, за да се каже кой печели изборите, отбеляза Асошиейтед прес.
 

"Ликуд" ще получи между 33 и 36 места в парламента, а блокът "Синьо и бяло" на центриста Бени Ганц ще има 36-37 места, според сондажите на трите най-големи израелски телевизии, посочи АФП.

Израелският парламент се разпуска, организират предсрочни избори през април

Нетаняху обаче изглежда с по-добри възможности да състави коалиционно правителство, тъй като сборът от местата на партиите, с които Нетаняху може да се надява да се коалира, е значително по-голям от този на формацията на Ганц.
 

И двамата политици претендират, че са победили. "Победихме! Израелското общество каза думата си", заяви в комюнике партия "Синьо и бяло". Нетаняху също се похвали с "категорична" изборна победа за предвождания от неговата партия десен блок.
БТА