/ iStock/Getty Images
В Швейцария е засечен първи случай на заразяване с индийския вариант на COVID-19, който причини рязко засилване на епидемията в Индия, съобщиха швейцарските санитарни власти, цитирани от Франс прес.

Швейцария отвори центрове за масова ваксинация

Швейцарската федерална агенция за обществено здравеопазване заяви, че заразеният е транзитно преминаващ през летище на страната, но не даде повече подробности.

Новината идва след съобщението на белгийските власти от четвъртък, че в страната им са открити 20 индийски студенти с положителни проби за този вариант на вируса. Тази група млади хора преди това е кацнала в Париж на 12 април.

Индийската санитарна система е претоварена от нова вълна на заразявания, които отчасти се приписват на "двойно мутиралия вариант", обозначен като В.1.617. Много страни временно преустановиха въздушните си връзки с Индия.

Швейцария разхлабва мерките срещу COVID-19

Швейцария обмисля да постави Индия в групата на високорисковите страни и да я добави в своя "червен списък", съобщиха швейцарските санитарни власти. Пристигащите от държави в този червен списък хора трябва да спазват 10-дневна карантина на влизане в Швейцария.
БТА