/ netinfo
Журналистът Иво Никодимов, който беше нападнат и пребит вчера в Борисовата градина, днес претърпя операция, съобщи БНТ. Състоянието му е стабилно. МВР продължава да издирва тримата нападатели. Мотивите им са неясни. Главният секретар лансира версията за "престъпление от омраза".

Нападнаха журналиста от БНТ Иво Никодимов (ВИДЕО)
 
"В момента, в който влязох в основната алея на тази част от градината от тролейбусната спирка - не бях изминал и половината разстояние може би или около половината до следващата алея, която пресича перпендикулярно тази основна алея, когато трима младежи изскочиха от храстите и започнаха да ми нанасят удари. Аз ги попитах какво правят, нали но моите въпроси останаха някъде там между ударите", каза Иво Никодимов.

Иво Никодимов: Запомних лицето на един от нападателите, не ме е страх
 
"Единият от тях тръгна да ме рита - аз инстинктивно бързо клекнах. В този момент те побегнаха. Свалих си раницата да си извадя мокри кърпички и зад мен чух мъжки глас, който каза, "да ви помогна с нещо". Тоест аз си обяснявам, че те като са видели, че човек влиза в градината, са се оттеглили. Те бяха млади момчета на видима възраст 20-22 години. Стройни, спортни фигури, но не такъв тип напомпани в никакъв случай. Единият беше с бръсната глава. Аз ги оприличавам като футболни фенове, но може да не са точно футболни фенове, а да са скинхед", допълни той.

Издирват нападателите на Иво Никодимов, проверяват камери
 
"Най-често тези извършители в живота са страхливи хора. Насочваме се по-скоро към престъпление от омраза. Там, в този район на парка сме имали и по-тежки нападения преди години сме имали по-тежки нападения, свързани с този мотив. Определено тези хора нападат в гръб и се оттеглят бързо", обясни Младен Маринов - главен секретар на МВР.
 
Полицията променя охраната в района около Борисовата градина
 
,,Работим по засичането на евентуалните извършители. Това са много на брой камери с много информации. Преглежда фотоалбуми на лица от криминалния контингент, към момента няма лице, което да е заподозряно. От началото на 2017 г. на територията на Борисовата градина нямаме извършени хулигански прояви, които да са обособили мястото като опасно за гражданите", каза главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД ,,Национална полиция".