/ БГНЕС, архив
Още от тази вечер столичната полиция променя охраната в района около Борисовата градина. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов след извънредна среща на ръководството на ведомството и началниците на полицейски управления в София.
 
Ако нападението над двете жени вчера е по-скоро свързано с тяхната работа, то побоят над журналиста днес е по-скоро по хулигански подбуди, сочат основните версии на разследващите.
 
Нападнаха журналиста от БНТ Иво Никодимов

От Първо районно управление в София са отчели, че от началото на годината инциденти в Борисовата градина не е имало. Въпреки това полицията ще проверява лица от криминалния контингент, като предполага, че нападателите на журналиста от БНТ са на възраст между 17 и 25 години. За да ги установи по-лесно, полицията призовава всички очевидци на инцидента да разкажат какво са видели.
 
Маскирани нападнаха две жени в София

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, с които да бъдат избегнати инциденти като тези днес и вчера. За да се спре агресията, ще се направи повече, декларира още вътрешният министър.
 
Като цитира и случая с нападението на полицай от близките дни, Радев заяви, че "така не може да се посяга".
БТА