Иво Никодимов
94333
Иво Никодимов
  • Иво Никодимов
Журналистът от БНТ Иво Никодимов е бил нападнат този следобед в София, съобщи МВР. Инцидентът се случил в Борисовата градина. Трима мъже нанесли няколко удара в главата на Никодимов, след което избягали. Той е откаран във Военномедицинска академия (ВМА) за преглед, където са установили счупвания на лицеви кости, разказа журналистът пред Дарик.
 
Нападението е извършено около 15:00 ч. днес в Борисовата градина в близост до "Орлов мост". Трима непознати мъже нападнали в гръб Никодимов, нанесли му няколко удара в главата, след което избягали, разказа той пред Дарик:
 
"Трима души ме нападнаха, нанесоха ми удари в областта на лицето и избягаха. Нямаше заплахи, нямаше никакви словесни действия между нас. Според мен го направиха с ръце, въпреки че лекарите се съмняват, че е възможно да е имало и боксове, но аз не мога да кажа".
 
Никодимов е откаран във Военномедицинска академия – там му е направен скенер, който установява счупвания на лицеви кости:
 
"Установяват се счупвания в областта на лицето и ще ме лекуват. Основно са в областта на носа, скулите. Счупванията са сериозни", допълни той.
 
Директорът на ВМА полк. проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че Никодимов ще бъде хоспитализиран, тъй като при подобни травми понякога се появяват по-тежки симптоми в часовете след това.
 
Към момента не е ясна причината за побоя, нито кои са извършителите. Основната версия, по която работи МВР е хулиганство.