Журналистът Иво Никодимов, който вчера беше пребит в Борисовата градина, заяви пред NOVA, че вече се чувства по-добре и очаква да го оперират във Военномедицинска академия. Той отново си спомни за нападението в парка:
 
"Това, което се случи, е едно нищо непровокирано нападение. Тръгнах по основна алея на Борисовата градина от алея "Яворов" до парк-хотел "Москва" и след около 20 минути, след като навлязох в Борисовата градина, ме нападнаха с юмруци няколко момчета. Опитах се да ги попитам защо го правят, но те отговаряха единствено с юмруци”, заяви Никодимов.

Нападнаха журналиста от БНТ Иво Никодимов (ВИДЕО)
 
Той разказа, че преминаването му по този маршрут е било съвсем случайно и необичайно, тъй като в този ден е имал уговорка с приятели в тази посока. Затова изключи версията да става въпрос за планирано нападение.
 
"Сам избрах този маршрут, по който да тръгна. Не вярвам да е нещо планирано чрез проследяване", допълни той.

Издирват нападателите на Иво Никодимов, проверяват камери
 
Иво Никодимов обясни, че полицията работи по различни версии за случилото се, а той самият е разгледал много снимки на евентуални заподозрени.
 
"Снощи до късно разгледах около 4000 снимки с идеята да разпозная някое от тези лица. Запомних лицето на един от нападателите. Бяха млади момчета, около 22-годишни, близо 1.80 м високи, спортни натури. Единият от тях, когато тръгна да ме рита, видях, че е с кубинки. В този момент клекнах ниско долу и се разминахме с неговия ритник”, каза още Иво Никодимов.

Полицията променя охраната в района около Борисовата градина
 
Около минута след нападението, извършителите бягат.
 
"Тъкмо тръгнах да си вадя салфетки от раницата и зад мен чух мъжки глас, който каза: "Мога ли да ви помогна с нещо?" Обяснението ми е, че те са видели, че този човек тръгва по алеята и затова са избягали", каза той.

БНТ: Агресията срещу журналисти е саморазправа със свободата на словото
 
Иво определи побоя над него като "престъпление от омраза". 
 
"Не ме е страх. Смятам, че такива неща ни се отразяват. Не трябва да даваме възможност на такива обстоятелства да променят живота ни", каза още журналистът Иво Никодимов.
nova.bg