Иво Никодимов
Иво Никодимов / БНТ
Журналистът от БНТ Иво Никодимов остава под наблюдение във Военномедицинска академия, където беше приет вчера, след като трима души го нападнаха в Борисовата градина. Състоянието му е стабилно, но има наранявания по лицето. Медицински екипи провеждат поредица от изследвания дали има вътрешни травми.

Нападнаха журналиста от БНТ Иво Никодимов (ВИДЕО)
 
МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението. Още снощи патрулите в парка са получили специален инструктаж, още повече, че това е второ нападение в рамките на два последователни дни в Борисовата градина. Засега разследващите не намират връзка между посегателството срещу журналиста и побоя над нотариус Механджийска и дъщеря ѝ ден преди това.
 
Според полицията нападателите на Иво Никодимов може да са от известен криминален контингент, може дори да са непълнолетни.

БНТ: Агресията срещу журналисти е саморазправа със свободата на словото
 
БНТ остро реагира на посегателството срещу колегата им. Десетки приятели, колеги и журналисти и от други медии изказваха също подкрепата си за Иво. Самият той изрази благодарност за съпричастността във фейсбук и написа, че с „тази подкрепа ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници“.
 
Мястото на нападението е станало на алея в парка, където няма видеонаблюдение. Затова от снощи МВР издирва всички възможни камери, независимо чия собственост са, и иззема всички възможни записи, така че да се провери дали някоя от тях не е запечатала нападателите.

Полицията променя охраната в района около Борисовата градина
 
Отцепен беше голям периметър от Борисовата градина и екипите на полицията претърсваха за улики за престъплението. Ако някой е бил свидетел или има информация за извършителите на непредизвиканата агресия, нека се обади на телефон 112 или в Българската национална телевизия.
БНТ