Кит Харингтън от Игра на тронове е сред главните герои на забавните колажи
Кит Харингтън от Игра на тронове е сред главните герои на забавните колажи / Gulliver/Getty Images
Създателите на хитовия телевизионен сериал "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Дан Уайс ще работят над нова поредица филми, чието действие се развива във вселената на "Междузвездни войни", съобщават Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на "Дисни".

Ще разпознаете ли любимите образи от Game of Thrones извън сериала? (СНИМКИ)

В изявление, направено от компанията, се посочва че Бениоф и Уайс ще напишат сценария за новата филмова поредица и ще я продуцират.

Веднага след като беше съобщена новината, вълна от шеги и забавни колажи заля социалните мрежи. Почитателите на "Игра на тронове"  и "Междузвездни войни" смело използваха въображението си. Вижте как:

От "Дисни" отбелязват също, че проектът ще бъде отделен от сагата от девет епизода за семейство Скайуокър, както и от наскоро оповестена четвърта трилогия, над която ще работи режисьорът Райън Джонсън, заснел осмия филм "Междузвездни войни: Последните джедаи".

Подробности около новата поредица и датите за излизане на филмите от нея не се разкриват.

7 малко известни факта за "Междузвездни войни"

"Дейвид и Дан са сред най-добрите съвременни разказвачи на истории. С уменията си да създават сложни характери те ще навлязат в нови територии във вселената на "Междузвездни войни" и ще отведат поредицата в дръзка посока", казва президентката на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди.
"През лятото на 1997 г. ние пътувахме до една далечна галактика и от тогава мечтаем за нея. Предоставената ни възможност е чест и леко плашеща отговорност за нас. Вълнуваме се, че след като приключим работа над последния сезон на "Игра на тронове", ще се впуснем в ново приключение", споделят на свой ред Дейвид Бениоф и Дан Уайс.

Краят на един феномен: Последни 13 епизода секс, насилие и интриги
Наблюдателите допускат, че с новата поредица "Дисни" ще се опита да "отговори" на "Марвел" с три продукции годишно.

През 2012 г. компания "Дисни" закупи правата за "Междузвездни войни" от Джордж Лукас за над 4 милиарда долара, припомня ТАСС.

15 клишета в холивудските филми, които нямат никаква логика (СНИМКИ)

Впоследствие студиото оповести, че ще създаде трета трилогия. Първият епизод от нея и седми от култовата сага - "Междузвездни войни: Силата се пробужда" излезе на екран през декември 2015 г., а следващият "Междузвездни войни: Последните джедаи" - две години по-късно. Деветият епизод на "Междузвездни войни" ще тръгне по кината през 2019 г.

Най-великите филмови злодеи на всички времена

В годината, в която излезе първият епизод от третата трилогия, компания "Дисни" оповести и плановете си да редува филмите от поредицата с продукции, чието действие се развива във вселената на "Междузвездни войни".

Първият самостоятелен филм - "Rogue One: История от Междузвездни войни", тръгна по кината през 2016 г. Вторият спин-оф "Соло: История от Междузвездни войни" ще излезе на екран през май тази година.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА