"Игра на тронове" е най-гледаният сериал в историята на HBO и в последните месеци се правят спекулации за бъдещето му, тъй като предстои предпоследният му сезон през 2017 г.
"Игра на тронове" е най-гледаният сериал в историята на HBO и в последните месеци се правят спекулации за бъдещето му, тъй като предстои предпоследният му сезон през 2017 г. / Guliver/Getty Images
Петима сценаристи пишат пет сценария, които трябва да послужат като основа за заснемане на сериал, вдъхновен от "Игра на тронове" (Game of Thrones), заяви писателят Джордж Р.Р. Мартин, цитиран от Франс прес.

Нови кадри от „Игра на тронове“ карат феновете да гадаят какво предстои (СНИМКИ)

Той поясни на своя блог, че действието в 5-те сценария ще предхожда случващото се в "Игра на тронове". "Възможно е новите сценарии да представят свят, различен от Вестерос", каза Мартин, който е автор на романа "Игра на тронове" от поредицата "Песен за огън и лед" (A Song of Ice and Fire).

Сред петимата сценаристи е Брайън Хелгеланд, който през 1998 г. спечели Оскар за най-добър сценарий за "Поверително от Ел Ей".

Обявиха датата за седмия сезон на "Игра на тронове" с епично видео

"Дългогодишният ми опит в телевизията и киното ме е научил, че никога няма нищо сигурно, но смятам, че е малко вероятно да бъдат заснети 4-5 нови сериала след приключването на работата над сценариите“, отбеляза Мартин. „Остава да видим колко ще са пилотните проекти, въз основа на които ще бъдат заснети сериали".

Макар да не разкри нищо за сценариите, над които в момента се работи, Мартин уточни, че те не са директно свързани с книгите му, в които действието се развива преди това в "Игра на тронове".

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

Двамата създатели на сериала Дейвид Бениоф и Даниъл Брет Уайс вече споменаха няколко пъти, че краят на "Игра на тронове" е близко. Сериалът ще има още два сезона, т.е. сезоните му ще са общо 8.

Телевизия НВО, която продуцира сериала, оповести, че първият епизод от седмия му сезон ще бъде излъчен на 16 юли.

Още за най-популярния сериал в историята на HBO "Игра на тронове":

Разкриха тайната на валирианската стомана от Game of Thrones

Искате ли да научите езика на дотраките?

Най-сексапилните красавици в Game of Thrones (ВИДЕО/СНИМКИ)

Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК
БТА