Най-добрите телевизионни сериали на всички времена
Най-добрите телевизионни сериали на всички времена / Guliver/Getty Images

"Приятели" (Friends) оглави класацията на 100-те най-добри телевизионни сериала на всички времена. Тя е съставена от "Холивуд рипортър" на базата на анкета, в която са участвали 2800 души с непосредствено отношение към развлекателната индустрия - режисьори, продуценти, актьори.

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията

"Приятели" е американски комедиен сериал от 236 епизода по 22 минути. Проследява живота на шестима приятели, които живеят в Манхатън, Ню Йорк. Създаден е от Дейвид Крейн и Марта Кауфман. Излъчва се от 1994 до 2004 г. Разказва историята на група приятели от Гринуич Вилидж, Манхатън, Ню Йорк. Финалният епизод на сериала е проследен от около 51,1 милиона души. В него играят Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Матю Пери, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк. Носител е на много награди, сред които 6 "Еми" и "Златен глобус".

Топ 10 на най-добрите холивудски филми на всички времена

На второ място е американският драматичен сериал "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad), създаден и продуциран от Винс Гилиган. Излъчва се от 2008 до 2013 г. Поредицата неколкократно е отличавана с наградите "Еми".

"В обувките на Сатаната" разказва историята на Уолтър Уайт (Брайън Кранстън), учител по химия, борещ се с поставената му в началото на сериала диагноза - рак на белите дробове. В желанието си да подсигури финансово бъдещето на своето семейство той започва живот на престъпник, произвеждащ и пласиращ метамфетамин, заедно с един от неговите бивши ученици Джеси Пинкман (Арън Пол).

СНИМКИ: Най-секси вампирите в киното и телевизията

Трети е класиран "Досиетата Х" (The X Files). Американският научнофантастичен сериал е създаден от Крис Картър. В него главните роли са поверени на Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън. Излъчва се от 1993 до 2002 г. В "Досиетата Х" Духовни играе Фокс Мълдър, а Андерсън - Дейна Скъли. И двамата са агенти на ФБР, които разследват паранормални явления. По време на разследванията, агентите се сблъскват с правителствени заговори, извънземни (или смятани за такива).

Най-секси вампирите в киното

В класацията на най-добрите телевизионни сериали на всички времена следват фентъзито "Игра на тронове" (Game of Thrones) и криминалната поредица "Семейство Сопрано" (The Sopranos), заели съответно четвърто и пето място. "Семейство Симпсън" (The Simpsons), най-дълго просъществувалият телевизионен сериал, е на 10-а позиция.

Пълния Топ 100 на най-добрите телевизионни сериали на всички времена вижте тук

Източник: БТА