/ Gettyimages
Във всеки филм можем да открием няколко клишета, с които сме свикнали и приемаме за нещо съвсем нормално. Някои от тях обаче са пуснали корени в Холивуд толкова дълбоко, че дори не ги забелязваме. Като се замислим обаче изглеждат абсурдно и противоречат на всякаква логика.

След тях вече не е същото: Героините от сериали, които промениха жените (СНИМКИ)

Предлагаме ви 15 филмови клишета без никаква логика, но типични за холивудските ленти:

1. Идеален грим още със събуждането

Всички сме свикнали с неприятния образ, който ни гледа сънено в огледалото всяка сутрин. Красавиците в холивудските филми обаче изглеждат зашеметяващо още с отварянето на очите. Събуждат се с безупречен, нежен и уж едва забележим грим, готови за предизвикателствата на деня.

2. Светкавично телефонно обаждане

Нервното търсене на име в указателя на телефона почти не присъства в холивудските ленти. В повечето случаи звездите намират нужния номер и го набират точно с едно натискане на копче.

3. Зашеметяваща прическа

Навярно сте се чудили защо екшън героините са със спуснати коси във всякакви жестоки сцени, включващи бой, бягане, изживявания на ръба на оцеляването. Не е ли по-логично да предпочетат удобството на вързаната коса? Оказва се, че не – при каквито и да е екстремни обстоятелства, те изпъкват с красиви прически.

4. Ултра устойчиво червило

Още в старите филми, красавиците изненадват с трайността на червилото си. Независимо какво хапват или пият, устните им остават огнено червени и дори по чашите не остава следа от червило, освен ако не са крайно необходими за сюжета на лентата.

5. Винаги свободно място на паркинга

В много случаи действието в холивудските филми се развива в някой мегаполис. Намирането на паркинг и свободно място в него винаги се оказва изключително лесна задача за главните герои. Рядък късмет?

6. Незабавни новини точно навреме

Всеки път, когато някой главен герой включи телевизора, своевременно се появява новинарски блок, който съобщава жизнено важна за него информация. Не си мислете, че и той като нас превключва каналите до припадък, докато стигне до това, което го вълнува...

7. Уникално здрави дрехи

Всеки от нас може да си спомни за поне един филм, в който се е случила някакъв вид катастрофа, а главните герои се оказват на остров например. Странното обаче е, че след първоначалното суетене, дрехите им изглеждат спретнати, а героите дори се преобличат по няколко пъти. В други екшън сцени, прави впечатление, че героите никога не губят шапките си, независимо в каква беда ги прати сюжетът.

8. Бой с изчакване

Всеки положителен герой обикновено се впуска в люта битка с престъпници. Боят обаче минава по един и същ дневен ред: атакува единия, другите смирено чакат на опашка, докато дойде техният ред.

9. Бързи асансьори

В холивудските филми често главният герой няма „късмета“ да чака продължително асансьор, който преди това спира на всеки етаж. Обикновено натиска копчето и след около 3 секунди се появява асансьор.

10. Неограничено количество патрони

Екшън героите оставят с впечатление, че освен с необикновена издръжливост и бойни умения, са надарени и с неограничено количество патрони. Пистолетите и автоматите им винаги са добре заредени.
Е, понякога се случва да се окажат празни, но това обикновено става в кулминацията на филма. Разбира се, винаги ще се намери някой патрон за финалния щрих и положителния финал.

12. Вълшебни очила, които не оставят следи

Дори и цял ден да са носили слънчеви очила, главните герои нямат и следа от тях по лицето си. На Терминатора му е простено, но всички останали човешки същества, винаги имат неприятна следа около носа от очилата.

12. Мощни експлозии

Почти всяка катастрофа е „гарнирана“ с експлозия. Действителността е много по-различна – инцидентът трябва да е сериозен, резервоарът да е повреден, а и да се появи искра.

13. Идеално осветление

Всяка сцена на тъмно изглежда така, сякаш светлината е леко заглушена. Лицето на героя е перфектно осветено, всеки детайл е ясно видим в стаята.

14. Внезапният край на телефонния разговор

Телефонен разговор в Холивуд рядко завършва с така познатото ни „Чао“. Обикновено телефонът се затваря внезапно, независимо дали сме чули от отсрещната страна нещо хубаво или лошо.

15. Магьосниците в набирането на текст

Холивудските актьори могат да се похвалят с това, че са магьосници в набирането на текст на компютър. Обикновено не откъсват очи от монитора и натискат клавишите със скоростта на светлината.

И още от най-популярните филми, актьори и герои от света на киното:

Най-секси вампирите в киното и телевизията (СНИМКИ)

Най-великите филми на всички времена

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

Най-смъртоносните мъже в киното (СНИМКИ)

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията

Топ 10 на най-добрите холивудски филми на всички времена

Най-секси вампирите в киното (СНИМКИ)

Най-великите телевизионни екшън герои

Топ 10 на най-ужасяващите чудовища във филмовата история