/ Gettyimages
Едва ли има жена по света, която да заяви с категоричност, че няма героиня от сериал, която да я е променила. Всички сме споделяли поне веднъж прозренията на Кари от „Сексът и градът“, смели сме се до припадък с нелепите ситуации, в които попада Рейчъл от „Приятели, следили сме поне един сезон на шеметните „Отчаяни съпруги“.

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена
 

Малка част от екипа на "Отчаяни съпруги". Тези момичета винаги изпадат в ситуации, в които никак не им е скучно.
Gettyimages

Безспорно, майката на сапунените опери е „Дързост и красота“. Жени от няколко поколения са тръпнали със сърдечните вълнения на Брук, а мнозина са мечтаели да имат нейния късмет, тъй като от сервитьорка стана популярна бизнес дама, омъжена няколко пъти за един от най-желаните мъже...

"Дързост и красота" е "майката" на сапунените опери, а няколко поколения жени искаха да са като Катрин Кели Ланг, изпълняваща ролята на Брук.
Gettyimages

За „Сексът и градът“ може да се каже много. Като че ли най-обичани от жените по света са Кари и Саманта. Всички обичаме половинката на Тузара и нейните размишления за мъжете, жените, любовта и... обувките. "Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред", е една от стотиците й култови реплики.

Най-великите филмови героини в историята (СНИМКИ)
 

Кортни Кокс, Лиса Кудроу и Дженифър Анинстън - Моника, Фийби и Рейчъл от "Приятели
Gulliver/Getty Images

„Приятели“ далеч не е женски сериал, но е обожаван от нежната част на човечеството. Рейчъл, Фийби или Моника? Едва ли някой може да каже коя е по-симпатична и забавна от трите.

ВИЖТЕ ОЩЕ В ГАЛЕРИЯТА СЪС СНИМКИ НА НАЙ-ЯРКИТЕ ГЕРОИНИ ОТ СЕРИАЛИ, КОИТО ПРОМЕНИХА ЖЕНИТЕ

И още от най-популярните филми, актьори и герои от света на киното:

Най-секси вампирите в киното и телевизията (СНИМКИ)

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията

Любимите ни персонажи от телевизионни сериали (ВИДЕО/СНИМКИ)

Най-великите телевизионни екшън герои

Най-смъртоносните мъже в киното (СНИМКИ)