Всеки има своите предпочитания и вкус, когато става въпрос за филми. Но има такива филми, които ни оставят без дъх, можем да ги гледаме отново и отново.

Вижте пет филма, заслужаващи приза на най-вдъхновяващи филми на всички времена.

"Зеленият път"

"Зеленият път" е американски филм от 1999 г. на режисьора Франк Дарабонт, базиран на едноименния роман на Стивън Кинг.

В центъра на събитията е Том Ханкс, който влиза в ролята на затворнически надзирател. Историята се заплита както около него и неговите колеги, така и около затворниците, заключени в килиите, които те пазят.

Класираха 100-те най-добри филма на XXI век

"Красив ум"

Невероятното превъплъщение на актьора Ръсел Кроу в персонажа му Джон Наш успява да се хареса на редица филмови критици. Освен с изключителната актьорска игра, филмът ще ви разплаче с тъжната история, вдъхновена от реалния живот на известния икономист.
Зрителят е погълнат и в същото време шокиран от случващото се на екрана.

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията

"Смело сърце"

Филмът, начело с холивудската звезда Мел Гибсън, успя да породи интерес у мнозина филмови почитатели, които истински ценят историческите екшъни. Продукцията, написана по историята на Рандъл Уолъс, е горд носител на цели пет награди Оскар и притежава още пет престижни номинации.

"Добрият Уил Хънтинг"

"Добрият Уил Хънтинг"е американски драматичен филм от 1997 г. на режисьора Гас Ван Сант. В ролите влизат Бен Афлек, Мат Дейманд и Робин Уилямс. А историята разтърсва всеки зрител. Съдбата на Уил Хънтинг докосва сърцето на всеки един от нас със своя трагичен привкус. Уил е младеж с доказани математически знания, който вместо да е успял преподавател или известен автор, му се налага да работи като чистач.

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

"Преследване на щастието"

В главната роля виждаме Уил Смит, но този път той е придружен от малкия си син Джейдън и от трагичната му съдба. Сценарият е по истинската история на Крис Гарднър, който успява от бездомник да се превърне в известен милионер. "Ако имаш мечта я пази много добре. Когато хората не могат да направят нещо, те обичат да повтарят на другите как то е невъзможно".