"Кръстникът" оглави класацията на списание Empire за най-добрите филми на всички времена
"Кръстникът" оглави класацията на списание Empire за най-добрите филми на всички времена / Guliver/Getty Images
"Кръстникът" оглави класацията на списание Empire за най-добрите филми на всички времена, съставена с анкета сред 5000 кинолюбители, съобщи Контактюмзик.

Най-секси вампирите в киното (СНИМКИ)

Легендарният филм от 1972 г. с Ал Пачино и Марлон Брандо в главните роли измести на второ място "Империята отвръща на удара", който оглавяваше класацията през 2014 г. На трето място е "Черният рицар", следван от "Изкуплението Шоушенк" и "Криминале".
 
The Godfather: The Coppola Restoration - Trailer

 

Публикувахте от The Godfather в 22 септември 2008 г.
В челната десетка са също "Добри момчета", "Похитителите на изчезналия кивот", "Челюсти", "Междузвездни войни", "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена".

Вижте и петте най-красиви филмови целувки (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Освен такива постоянни фаворити като "Междузвездни войни" и "Изкуплението Шоушенк", е радващо да видим, че и много нови филми са намерили място сред любимците на публиката“, каза Тери Уайт, главен редактор на списание Empire. "Миналогодишните "Първи контакт" и "La La Land" се очертават като големи фаворити, а "Първият отмъстител: Войната на героите" е най-новата адаптация на комикс, завладяла сърцата".
 

THE FIRST AVENGER: CIVIL WAR jetzt auf Blu-ray & DVD! Wer erweitert heute seine Marvel Sammlung? http://bit.ly/TheFirstAvenger_CivilWar_DVD

Публикувахте от Marvel в 6 октомври 2016 г.
"Джурасик парк" оглави класацията на блокбастърите, а "Пазители на галактиката" зае първото място в категорията за нови хитове.

Най-смъртоносните мъже в киното (СНИМКИ)

Пълната класация на най-великите филми за всички времена ще бъде публикувана в новия брой на списание Empire, който ще излезе в продажба на 15 юни, както и на сайта на списанието.

Още филмови класации:

Най-великите филмови героини в историята (СНИМКИ)

Най-секси вампирите в киното и телевизията (СНИМКИ)

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията
БТА