Сутрин хората обичат да гледат ситкоми като "Приятели"
Сутрин хората обичат да гледат ситкоми като "Приятели" / Guliver/Getty Images
Хората обичат да гледат комедии на закуска, драми по обед, трилъри на вечеря и документални филми късно вечер,установи изследване на Netflix (Нетфликс), цитирано от в. "Дейли мейл".

Netflix събра данни от потребители в 22 държави, за да види какви са интересите им. Оказа че, че 34 процента от абонатите, които ползват платформата рано сутрин, търсят епизоди от класически комедии и ситкоми, например "Пълна къща", "Как се запознах с майка ви", "Приятели".

„Приятели“ преди и сега: как са се променили актьорите (СНИМКИ)

Към обяд интересът се насочва към по-сериозни програми. По това време 47 процента от потребителите гледат драми, като "Анатомията на Грей" и "Оранжевото е новото черно". Обедният стрийминг е особено популярен в Бразилия - с 25 процента повече, отколкото в останалия свят .

Хората, които гледат телевизия, докато вечерят, предпочитат трилъри като "Живите мъртви" и "В обувките на сатаната". След 23 ч. обаче гледат предимно документални филми.

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

Верижното гледане на сериали започна, когато Netflix пусна целия сезон на "Къща от карти" наведнъж през 2013 г. Сега хората вече не са ограничени от графика на телевизиите и могат да определят кога какви филми искат да гледат.

Още за любимите ни филми и сериали:

Най-великите филмови героини в историята (СНИМКИ)

Най-секси вампирите в киното и телевизията

Дженифър Анистън: "Приятели" днес? Невъзможно е!

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията

100-те най-добри телевизионни сериала на всички времена
БТА