Жокера, пресъздаден от покойния актьор Хийт Леджър в "Черният рицар", е начело в класация за най-великите филмови злодеи
Жокера, пресъздаден от покойния актьор Хийт Леджър в "Черният рицар", е начело в класация за най-великите филмови злодеи / Gulliver/Getty Images
Жокера, пресъздаден от покойния актьор Хийт Леджър в "Черният рицар", е начело в класация за най-великите филмови злодеи на всички времена, съобщи сайтът Диджитъл спай.

Най-великите филмови героини в историята (СНИМКИ)

Леджър почина преди филмът от 2008 година за приключенията на Батман, режисиран от Кристофър Нолан, да излезе на екран. Забележителното му превъплъщение в образа на Жокера беше отличено посмъртно с Оскар в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля, припомня изданието.
Класацията е съставена след допитване на сайта Ranker. За Жокера на Хийт Леджър са подадени над 20 000 гласа.

На второ място сред най-великите филмови злодеи участниците в допитването са поставили Дарт Вейдър от "Междузвездни войни". Следва Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата".

Най-ужасяващите сцени в киното и телевизията (ВИДЕО)

В Топ 10 на най-големите филмови злодеи на всички времена намират място още лорд Волдемор от екранната поредица за Хари Потър, Фреди Крюгер от "Кошмари на Елм Стрийт", Джак Торънс от "Сиянието", император Палпатин от "Междузвездни войни", агент Смит от "Матрицата", Т-800 от "Терминатор" и Магнито от поредицата "Х-Мен". 

Още най-най във филмовата история:

Най-добрите филмови постери на всички времена

Най-ужасяващите сцени в киното и телевизията (ВИДЕО)

Най-секси вампирите в киното (СНИМКИ)

Най-смъртоносните мъже в киното (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА