Членовете на кралското семейство са известни и лесно разпознаваеми. Животът им се развива пред очите на целия свят, но любопитството на хората към кралските особи не стихва. Ето 5 от най-добрите филми за кралското семейство:

1. "Елизабет" (1998)

След като Кейт Бланшет влиза в ролята на Елизабет I, става една от най нашумелите актриси в края на 90-те. Самата история на екранизацията започва с короноването на младата Елизабет след смъртта на полусестра ѝ Мери. Редица дворцови интриги се опитват да омъжат кралицата за най-подходящия избраник докато самата тя поддържа тайна любовна връзка с Робърт Дъдли. Благодарение на известната дизайнерка на костюмите Александра Бърн (която е номинирана за четири Оскара), стилът на Елизабет от 16-ти век е едно от най-запомнящите се неща във филма.



2. "Другата Болейн" (2008)

Филмът е екранизация по едноименния роман на Филип Грегъри. Натали Портман и Скарлет Йохансон  влизат в ролите на Ан и Мери Болейн - две сестри, които се борят за привързаността на крал Хенри VIII (Ерик Бана). Историята се крепи на ревност, предателство, зрелища и клюки - и всичко това се случва преди екзекуцията на една от сестрите.



3. "Кралицата" (2006)

Вече повече от 20 години експерти се опитват да разберат какво преживява кралското семейство седмица след смъртта на принцеса Даяна. На база няколко свидетелски факти и проучвания на документалистите Питър Моргън създава изключителен сценарий за този период, базиран на гледната точка на Елизабет II. Главната роля изпълнява Хелън Мирън и за това си превъплъщение получава Оскар за най-добра актриса, както и покана за вечеря с истинската Елизабет II.

Кралското семейство на Великобритания: Кой е най-харесваният?

4. "Речта на краля"

Независимо дали става въпрос за връзката между Кралицата майка (Хелена Бонъм Картър) и крал Джордж VI (Колин Фърт) или връзката между краля и неговия логопед Лионел Лоудж (Джефри Ръш), всяка минута от този филм е вдъхновяваща.



5. "Даяна, майка ни: Нейният живот и наследство"

Документалният филм на HBO "Даяна, майка ни: Нейният живот и наследство", е сниман във връзка с 20-годишнината от смъртта на Принцесата на народа. Историята е разказана до голяма степен от перспективите на синовете й - принц Уилям и принц Хари. Братята споделят любимите си спомени за майка си. Сюжетът проследява как принц Джордж и принцеса Шарлот се запознават с паметта на  баба си. Интересен момент е и последният телефонен разговор на Даяна с децата ѝ.

С любов и тъга: Уилям и Хари по-искрени от всякога за принцеса Даяна (СНИМКИ)

6. "W.E".

Изненадващо, но режисьор на филма е поп-иконата Мадона. Сюжетът разкрива няколко тайни около любовната история на Уолис Симпсън и херцогът на Уиндзор. Голяма част от известните факти за връзката им се преплитат в реалност и слухове.  



И още:

Забраненият филм за кралското семейство на Великобритания (ВИДЕО)

Колко е тежка кралската корона? Отговаря кралица Елизабет Втора

10 кралски сватби, изневери и разводи от последните 100 години

Вижте най-усмихнатите британски кралски особи (СНИМКИ)

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

Най-големите гафове на принц Филип през годините

Вижте кралица Елизабет Втора от бебе през 1926-а до днес (ВИДЕО)

Кралица Елизабет и нейните ярки тоалети (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук