Заради обичта си към Даяна британците не могат да простят на Чарлз провала на брака им
Заради обичта си към Даяна британците не могат да простят на Чарлз провала на брака им / Gulliver/Getty Images
Каква ще е титлата на Камила, ако принц Чарлз наследи кралица Елизабет Втора?
Отбелязването на 20-годишнината от смъртта на лейди Даяна намалява популярността на принц Чарлз, като само една трета от британците мислят, че той е полезен за монархията, съобщи АФП.

Отношението към Камила, втората съпруга на принц Чарлз, която беше негова любовница по време на брака му с лейди Ди, не е по-добро. Само 14 процента от анкетираните се надяват да я видят като кралица, когато принц Чарлз наследи майка си Елизабет Втора.

Срамежливата Ди, която разтърси кралската мода (СНИМКИ)

39 процента мислят, че след като той стане крал, Камила трябва да получи само титлата принцеса-консорт, а 30 процента - че тя не трябва да има титла.

Заради годишнината от смъртта на принцеса Даяна в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г., бяха излъчени няколко документални филма по британската телевизия. Таблоидите от няколко седмици публикуват статии за нея.

Животът на принцеса Даяна в 10 важни дати

Според Пени Джунър, автор на биография на Камила, британците още не са простили на принц Чарлз провала на брака му с обичаната от тях Даяна, въпреки дейностите му за опазване на околната среда и помощта, която оказва на благотворителни организации.

Неподражаемият стил на принцеса Даяна (СНИМКИ)

През 2013 г. 60 процента от британците мислеха, че Чарлз е полезен за монархията, при 36 процента в наше време. Вече повече от четвърт (27 процента) мислят, че той ѝ вреди. Преди четири години процентът на неодобряващите принц Чарлз беше 15.

Анкетата на института You Gov е направена по интернет сред представителна извадка от 1614 души.  

Вижте роклите на лейди Даяна в двореца Кенсингтън (СНИМКИ)
БТА