/ БГНЕС
Британските принцове Уилям и Хари разказват в нов документален филм за последния телефонен разговор, който са имали със своята майка - принцеса Даяна, преди смъртта й, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 
Филмът "Даяна, нашата майка: нейният живот и наследство" излиза по случай 20-ата годишнина от смъртта на Даяна, която загина при автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.
Принц Хари: Не искайте от дете да върви след ковчега на майка си пред хиляди хора (ВИДЕО)
 
"Никой никога не е разказвал тази история от гледната точка на двамата човека, които са я познавали по-добре от всеки друг и са я обичали най-много - нейните синове", заяви изпълнителният продуцент на филма Ник Кент.
 
Последният телефонен разговор между двамата принцове и тяхната майка е бил съвсем кратък. Момчетата искали по-бързо да се върнат към игрите си, а не да губят време да си приказват по телефона със своята майка, която била на почивка във Франция. Това и досега тормози Уилям и Хари, тъй като Даяна щяла да умре същата вечер.
 
"Хари и аз ужасно бързахме да кажем довиждане, нали знаете - "ще се видим скоро". Очевидно ако знаех какво щеше да се случи, нямаше да бъда толкова безразличен", казва Уилям във филма. "Но този телефонен разговор се е запечатал в ума ми толкова силно", заявява той.
 
Хари казва, че последният разговор е нещо, за което ще съжалява, докато е жив. "Когато погледна назад, е невероятно тежко. Ще трябва да се боря с това до края на живота си", заявява той.
 
"Да не знам, че това е бил последният път, когато разговарям с моята майка. Колко различно би протекъл този разговор, ако имах дори най-малка представа, че животът й ще бъде отнет онази вечер", казва Хари.
 
Филмът обръща внимание на аспекти от живота на Даяна като благотворителната й дейност, но избягва по-противоречиви теми като извънбрачните връзки. В него двамата принцове си спомнят за чувството за хумор на своята майка, а също за това как са приели новината за смъртта на Даяна и последиците от нея, както и за болката от развода на техните родители.
 
БТА