Джорджина Чапман
Джорджина Чапман / Gulliver/Getty Images
Джорджина Чапман - съпругата на Харви Уайнстийн, го напусна заради "непростимия" скандал и лавината от обвинения в сексуален тормоз, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

И Анджелина Джоли обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

"Сърцето ми се къса за всички тези жени, преживели огромно страдание заради тези непростими действия“, каза Джорждина Чапман в изявление за сп. "Пийпъл". „Затова реших да напусна съпруга си".

ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРАСИВАТА ДЖОРДЖИНА ЧАПМАН

Джорджина Чапман е дизайнерка на нашумялата модна къща "Маркеса". Тя има две малки деца от Уайнстийн.

Харви Уайнстийн и Джорджина Чапман
Харви Уайнстийн и Джорджина Чапман Gulliver/Getty Images

Когато избухна скандалът миналата седмица, Харви Уайнстийн каза, че съпругата му го подкрепя и му помага да стане по-добър човек.

Мерил Стрийп нарече поведението на Харви Уайнстийн „непростимо“

Неговите контакти в шоубизнеса помогнаха много за успеха на модната ѝ къща и за това водещи актриси да избират тоалетите ѝ за червения килим. От миналата седмица обаче в социалните мрежи се появиха призиви за бойкот на "Маркеса".

Харви Уайнстийн и Джорджина Чапман
Харви Уайнстийн и Джорджина Чапман Gulliver/Getty Images

Първоначално осем жени обвиниха продуцента в сексуалeн тормоз. Към тях се присъединиха още, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Розана Аркет, Мира Сорвино. Три жени, една от които е актрисата Азия Ардженто, казаха, че ги е изнасилил.

Компанията „Уайнстийн“ ще смени името си заради секс скандала

В. "Ню Йоркър" разкри, че 16 бивши и сегашни ръководители и асистенти от "Уайнстийн Ко." и "Мирамакс" са знаели за поведението на Харви Уайнстийн към жените.

След като беше уволнен от продуцентската си компания, Харви Уайнстийн замина за Европа за лечение от сексуално пристрастяване, съобщи сайтът TMZ. 
БТА