Италиански модел обвинява шефа на „Мирамакс” в сексуално посегателство
Италиански модел обвинява шефа на „Мирамакс” в сексуално посегателство / снимка: БГНЕС, архив

Италианският модел Амбра Батилана, която беше претендентка за короната на „Мис Италия”, обвини световноизвестния американски продуцент Харви Уайнстийн в сексуално посегателство, пише в. „Република”

22-годишната красавица твърди, че 63-годишният Уайнстийн, който е основател на компанията „Мирамакс”, й посегнал в офиса си в Ню Йорк. Двамата се запознали миналия четвъртък по време на премиера на спектакъл в „Рейдио сити мюзик хол” в Ню Йорк. Продуцентът поканил красавицата в офиса си за прослушване.

По думите й, когато тя дошла на уговорената среща, той я попитал дали бюстът й е истински и после я опипал. Дамата се оплакала в полицията и разказала, че оказала съпротива на продуцента. Нейният адвокат Марк Джей Хелър твърди, че красавицата не се опитва да изнудва Уайнстийн с неверни обвинения срещу него.

Любопитното е, че младата дама преди време свидетелства по дело срещу трима приближени на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, обвинявани, че са набирали момичета за скандалните му партита във вилата му в град Аркоре, край Милано.

Източник: БТА