/ Guliver/Getty Images
Мерил Стрийп, една от най-уважаваните актриси, разкритикува холивудския продуцент Харви Уайнстийн за "непростимото" му поведение, като каза, че самата тя не е чувала преди това той да тормози жени, съобщиха АП и Ройтерс.

Носителката на три награди "Оскар" беше под натиск да се изкаже, след като в. "Ню Йорк таймс" миналата седмица публикува разказите на няколко жени за нежелан физически контакт и тормоз от страна на Уайнстийн.

Уволниха холивудския продуцент Харви Уайнстийн от собствената му компания

Харви Уайнстийн първоначално се извини, но след това заплаши да заведе съдебно дело. Той беше уволнен като съпрезидент на продуцентската компания "Уайнстийн ко.", но срещу него не е повдигнато обвинение.

Мерил Стрийп се е снимала в няколко филма, продуцирани от Харви Уайнстийн, и в речта си за награда "Златен глобус" през 2012 г. го нарече "Бог". Тя обаче каза в изявлението за "Хъфингтън пост", че досега не е знаела за издевателствата му и увери, че с нея винаги се е държал с уважение.

Холивудски звезди на война срещу ниското заплащане и сексуалния тормоз

Сред оплакалите се от Харви Уайнстийн са актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън. Възмущението си от Харви Уайнстийн изказаха актьорите Джесика Частейн, Майкъл Кийтън, Марк Ръфало, Еми Росъм, Лена Дънам, режисьорите Джъд Апатоу и Пол Файг.
БТА