Мерил Стрийп
Мерил Стрийп / БГНЕС, архив
Актрисата Мерил Стрийп обвини дизайнера Карл Лагерфелд, че й проваля празника на "Оскар"-ите, като я обвинява без право, че иска да й платят, за да носи нечий тоалет на червения килим за церемонията, предаде Ройтерс.
 
Карл Лагерфелд каза, че Мерил Стрийп се е отказала да носи рокля "Шанел" на церемонията за наградите "Оскар", защото не искали да й платят. Думите му бяха разпространени от медии по цял свят.

Номинираните за "Оскар" са ...
 
"Историята беше разпространена по цял свят и продължава да надделява над моето участие в церемонията за наградите "Оскар" по повод на рекордната ми 20-а номинация и да засенчва тази чест в очите на медиите, колегите ми и публиката", подчерта в изявление 67-годишната актриса.
 
Мерил Стрийп е най-уважаваната и награждавана актриса на своето поколение. Тя е номинирана за 89-ите награди "Оскар" за играта си в комедията "Флорънс". Мерил Стрийп вече е печелила три награди "Оскар".

Мерил Стрийп поднови острите критики срещу Тръмп
 
Вчера Мерил Стрийп не прие извинението на Карл Лагерфелд, който обясни как "е разбрал погрешно, че Мерил Стрийп е избрала друг дизайнер заради заплащането", както и че съжалява за "полемиката".
 
"Общото "изявление" на г-н Лагерфелд , че съжалява за тази "полемика", не беше извинение", каза Мерил Стрийп.
БТА